HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Esittelyssä HURMAn tekijä Minttu

HURMAn tekijä

Kuva pihtiputaalaisesta Mintusta, joka istuu risti-istunnassa laiturilla
Minttu, Pihtipudas


"Minun vaikuttaminen maailmaan näkyy aktiivisuutena. Olen mukana oppilaskuntatyössä, nuorisovaltuustossa, tukioppilaana, 4h-kerhon ohjaajana ja toimituslaisena. Haluan, että kaikilla on hyvä olla eikä ketään ei kiusata.

Seksuaalioikeudet on kultaa. Jos ei niitä olisi, kuka tahansa vois tehdä mulle ja sulle ja meille ihan mitä tahansa. Jokaisen ihmisen pitäisi saada elää oma elämänsä just niin kun hän haluaa, ilman pelkoa, ahdistusta, epävarmuutta tai vainoa."

Katso myös

Nuoret ovat keskeisessä roolissa hiv:n vastaisessa taistelussa

Zimbabwelainen Loyce Maturu oli 12-vuotias saadessaan hiv-tartunnan. Nyt hän haluaa kertoa tarinansa, jotta yhä harvempi joutuisi kohtaamaan saman.


Nämä kolme nuorta afrikkalaista muuttavat maailmaa

Päättäväisyydellään ja intohimollaan nämä nuoret vaikuttajat ovat jo nyt edistäneet nuorten asemaa sekä seksuaalioikeuksien toteutumista. Lue millaisia unelmia ja visioita heillä on tulevaisuudesta.


Teiniäidistä seksuaalioikeuksien puolestapuhujaksi

Nigerialainen Blessing Digha on kouluttanut #Choice4Life kampanjan kautta nuoria seksuaalisen väkivallan kohtaamisesta, turvattomista aborteista ja seksuaalioikeuksista. Mikä on saanut hänet ryhtymään nuorten äänitorveksi?


Hurmalta sataa rispektiä ugandalaisille nuorille

Joukko nuoria ugandalaisia halusi muuttaa maailmaa ja parantaa maansa seksuaalikasvatuksen tilaa.


HURMA vaikuttaa!

Lennätimme nuoren vaikuttajamme, Jaana Tiirin, 19, Brysseliin ajamaan seksuaalioikeuksia. Miten Jaana selviytyi EU-virkamiesten kaupungissa?