HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Sinulla on oikeus NAUTTIA

Blogi

Alastonkuvat puhuttaa - lähettääkö vai ei?

Ida Vainionpää pohtii KRP:n alastonkuvien jakamista käsittelevää TikTok-videota ja muistuttaa, että jokaisella on oikeus nauttia seksuaalisuudestaan - ja myös oikeus yksityisyyteen.

Blogi

Orgasmikuilu ja mystinen klitoris

Tuoreimman FINSEX-tutkimuksen mukaan vain 46 prosenttia naisista ilmoittaa saavansa useimmiten orgasmin yhdynnässä. Miehillä vastaava osuus on 93 prosenttia. Mistä orgasmikuilu johtuu? Entä miten klitoris liittyy siihen?

Seksuaalioikeuksien 101: oikeus nauttia ja näkyä

HURMA-lehden uuden tulemisen kunniaksi on aika palauttaa mieleen, mitkä ovat ne seitsemän seksuaalioikeutta, joita HURMA käsittelee. Oikeudet löydät HURMAn etusivulta ja kuvia klikkaamalla pääset tarkastelemaan monenlaista sisältöä eri oikeuksiin liittyen. Lähikuukausina ilmestyy kolmiosainen sarja Seksuaalioikeuksien 101, jossa käydään läpi kaikki seitsemän seksuaalioikeutta tarkemmin. Tämä on ensimmäinen osa, jossa käsitellään oikeus nauttia ja oikeus näkyä.

Kielletty rakkaus ja puuttuva rohkeus

Rakastuminen on usein ihanaa, pakahduttavaa ja kuumottavaa. Mutta joskus se voi myös olla piinallisen pistävää ja häiritsevää. Entä jos ei uskalla näyttää tunteitaan? Entä jos rakkaudenkohde onkin samaa sukupuolta? Tässä #MunTarinassa punnitaan mihin rohkeus riittää.

Ah, aivomme arvokkaat!

Aivojemme ihmeellisyyttä hehkutetaan, mutta liian vähän seksipalstoilla. Puhutaan ”henkisistä asioista” ja ”kikoista”, mutta eikö aivoja voisi ottaa mukaan muutenkin?

F-Y-I: Seksimyönteisyys

Ajattelutapa, jossa seksi ja seksuaalisuus ovat luonnollinen ja terve osa elämää. Seksimyönteisyyteen kuuluu avoimuus ja halu ymmärtää omaa sekä kumppanin kehoa, tunteita ja seksuaalisuutta. Seksimyönteisille moninaisuus ja erilaisuus eivät ole hävettäviä tai tuomittavia.

Ennen kaikkea seksimyönteisyys on oman seksuaalisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä.

Neljä myyttiä neitsyydestä

Jokainen määrittelee itse, onko neitsyt vai ei. Neitsyydestä on olemassa kuitenkin monenlaisia turhia myyttejä. Hurma listasi niistä neljä.

2:11

Sinulla on oikeus nauttia sukupuolestasi juuri niin kuin haluat

Sukupuolesi ei ole kiinni siitä millaisia vaatteita käytät. Brittiläisen Stylist Magazinen miehet näyttävät rohkeasti mallia.

KYSY HOMOLTA vastaa syyskuun kysymykseen!

Hurman huippusuosittu juttusarja Kysy Homolta on taas täällä! Syyskuussa kysytään,onko homo, jos on kerran harrastanut seksiä pojan kanssa.

Z-sukupolvi on avarakatseisin!

Nuori sukupolvi ei halua lokeroitua. Miten käsitys seksuaali-identiteeteistä on muuttunut? Lue lisää ja katso hauska video.

Videoita Sambiasta

Mitä sambialaiset nuoret ajattelevat seksistä ja seksuaalioikeuksista? Mikä on heidän mielestään oikea aika aloittaa seksi? Nuoren sambialaiset Mumba ja Eugene kertovat kokemuksistaan.

0:32

Feministi Saara Särmä: ”Patriarkaatin paino vaikuttaa siihen, ettemme kehtaa sanoa EI tai innostuneesti JOO.”

LGBT-elokuvien TOP5 — nro 5!

Viides ja viimeinen LGBT (LesboGayBiTrans) -teemainen elokuva käsittelee aihetta huumorin keinoin.

LGBT-elokuvien TOP5 — nro 4!

Neljäs seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaava elokuva kuvaa uskonnollisten yhteisöjen tabuja homoseksuaalisuudesta.

LGBT-elokuvien TOP5 — nro 3!

Kolmas LGBT-leffa kertoo nuoresta Adèlesta, joka rakastuu palavasti. 

LGBT-elokuvien TOP5 – nro 2!

Hurman LGBT (LesboGayBiTrans) -elokuvateema jatkuu. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaavat elokuvat perustuvat usein tosielämään ja jakavat mielipiteitä. Toisena leffana hypätään Brokeback Mountainin kyytiin.

7:30

Bernard Kaumba, 23v. ja Mercy Kambutu, 24v.

Barefeet Theater -ryhmän seksuaalioikeuksia käsittelevässä taideprojektissa mukana olleet sambialaiset nuoret Bernard ja Mercy kertovat avoimesti ajatuksistaan seksuaalikasvatuksesta sekä siitä, miten seksuaalivähemmistöihin tulisi suhtautua.

1:25

Bright Kalutwa, 26v.

Mikä on hyvä ikä alkaa harrastaa seksiä? Sambialainen Bright vastaa.

HURMAn tekijä

"Sexuality is when young people develop sexual feelings and they start experiencing new things."

LGBT-elokuvien TOP5 — nro 1!

Maailmalla on tehty viime vuosina monia hyviä elokuvia LGBT (LesboGayBiTrans) -teemalla. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaavat elokuvat perustuvat usein tosielämään ja jakavat mielipiteitä. Tässä sarjassa esitellään niistä viisi parasta. Ensimmäisenä vuorossa on iki-ihana Boys don´t cry.

Miksi tyttöjen halu on edelleen tabu?

Käsitys tyttöjen ja poikien seksuaalisuudesta on muuttunut ja tasa-arvoistunut viime vuosikymmeninä, mutta edelleen poikien seksuaalisuus nähdään jotenkin hyväksyttävämpänä.

Oletko varma, että molemmat haluavat?

Molemmin puolinen suostumus seksiin jätetään usein huomioimatta ja se ei ole okei. Linkin takana kantaaottavia sarjakuvia aiheesta.

Kuvittele...

Millaista olisi joutua lapsivaimoksi keski-ikäiselle? Millaista olisi saada lapsi kun on itsekin vielä sellainen? Kuvittele...

F-Y-I:

Yli puolet kehitysmaissa asuvista tytöistä sanoi, että he saavat päättää raskaaksi tulemisestaan harvoin tai eivät koskaan.

F-Y-I:

Kehitysmaissa joka kolmas tyttö on naimisissa ennen kuin on täyttänyt 18 vuotta.

HURMAn tekijä

”Seksi on NAUTINNOLLISTA, mutta sen seuraukset voivat olla kauheat."

Sinulla on oikeus NAUTTIA!

... nauttia omasta kehostasi ja seksuaalisuudestasi.

... tyydyttävään seksielämään, kunhan ei vahingoita eikä alista ketään toista.

... päättää itse haluatko toiminnallista seksiä ja haluatko jakaa näitä kokemuksia jonkun kanssa.

... osoittaa seksuaalista halukkuutta ja oikeus peräytyä ja kieltäytyä missä tahansa seksuaalisen tapahtuman vaiheessa.