HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Z-sukupolvi on avarakatseisin!


Z-sukupolvi on avarakatseisin!

Nuori sukupolvi ei halua lokeroitua. Miten käsitys seksuaali-identiteeteistä on muuttunut? Lue lisää ja katso hauska video.

Nyt se on sanottu ääneen: teinit ovat aikamme edistyksellisimpiä ihmisiä! Tutkimuksen mukaan suurin osa Z-sukupolven edustajista eli 13–20 vuotiaista ajattelee, että ihmisiä ei pitäisi määritellä perinteisen sukupuolijaottelun ja – roolien mukaan. Myös nuorten seksuaali-identiteetti on huomattavasti joustavampi kuin vanhemmilla sukupolvilla. Alle puolet haastatelluista nuorista määrittelisi itsensä umpi-heteroksi, ja yli kolmannes kertoo olevansa bi.

Ottakaa mallia!

Katso hauska video tutkimuksen tuloksista Popsugarin sivuilta. 

Teksti "Share if you know someone who is gender fluid"

Katso myös

Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Seksuaalisuus ei ole kilpailu

Kenellä meidän luokassa on suurimmat tissit ja kuka joutuu turvautumaan "dopingiin" toppaamalla varustustaan isommaksi? Kenelle on suurin muskeli ja tiukoin six-pack? Kuka teki mitäkin ensimmäisenä? Joskus voi tuntua siltä, että kaikesta kilpaillaan. Mutta onko siinä mitään järkeä? #MunTarina-juttusarjassa nuoret pohtivat seksuaalisuutta ja matkaansa aikuisuuteen. Tässä tarinassa ihmetellään ikuista tarvetta kilpailla kaikesta.


Sirkusfriikkien aika on ohi

Väestöliiton ja Rakkautta&Anarkiaa-elokuvafestivaalin yhdessä työstämä Kenelle seksi kuuluu?-teemaviikko huipentui 23.9. Savoy-teatterissa pidettyyn seminaariin. Hurman oma toimittaja Pia-Leena Heikkilä kokosi yhteen päivän viiltävimmät kiteytykset.


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.


Ah, aivomme arvokkaat!

Aivojemme ihmeellisyyttä hehkutetaan, mutta liian vähän seksipalstoilla. Puhutaan ”henkisistä asioista” ja ”kikoista”, mutta eikö aivoja voisi ottaa mukaan muutenkin?