HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

We are back


We are back

Pitkähkön hiljaiselon jälkeen Hurmalehti tekee paluun verkkoon.

Hurmalehti (http://hurmalehti.fi) on seksuaalioikeuksista kertova verkkolehti. Lehden kohderyhmä on nuoret, ja sisältöä tuottavat nuoret itse.

Toimintansa Hurma aloitti jo vuonna 2016. Väestöliitto yhdessä Curly ry:n kanssa järjesti kolme työpajaa, joissa nuoret saivat tietoa seksuaalioikeuksista ja mahdollisuuden tuottaa materiaalia lehteä varten. Samana vuonna Väestöliitto myös kutsui koolle ensimmäisen Hurman toimituksen. Hurma toimi noin vuoden verran. Poliittis-taloudellisista syistä toiminta jouduttiin kuitenkin lakkauttamaan viime vuonna. Suomen kehitysyhteistyöhön kohdistuvat budjettileikkaukset kohdistuivat myös Ulkoministeriön rahoituksella toimineeseen, globaalikasvatukselliseen Hurmaan.

Tänä vappuna Hurma avataan uudelleen. Tästä eteenpäin Hurmaa toimittaa vakinaisesti Väestöliiton nuorisotyöryhmä sekä muita toimituskunnan jäseniä. Osa myös meistä alkuperäisen toimituskunnan jäsenistä jatkaa sisällön tuottamisen parissa.

 

Meille Hurma on luonteva tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen. Hurma on koko toimintansa ajan ollut kantaaottava, seksuaali- ja ihmisoikeuksiin järkähtämättömästi suhtautuva lehti, ja sitä siltä voi odottaa jatkossakin.

 

Lähitulevaisuudessa Hurmasta voi löytää juttuja muun muassa seksuaalioikeuksien perusteista, vapauden ja vallankäytön tasapainosta sekä koulun seksuaalikasvatuksesta.
Toimituskunnan jäsenten esittelyt löydät osoitteesta http://hurmalehti.fi/tekijat.
 

Sosiaalisen median kanavista Hurma toimii Instagramissa (https://www.instagram.com/hurmalehti.fi/) sekä Twitterissä (https://twitter.com/hurmalehti_fi).

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Hurman tekemiseen, voit ottaa yhteyttä Väestöliitton nuorisotyöryhmään osoitteessa nuoriso.tyoryhma(at)vaestoliitto.fi.

 

Hurman toimituskunnan puolesta

Petteri Keränen

Ulriika Hyry

Jaana Tiiri

Sakris Kupila