HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Terveisiä maailmalta


Terveisiä maailmalta

Sitora on rohkea nuori nainen Keski-Aasista! Lue, millainen maailma on Sitoran silmin.


Hei kaikki!

Olen yksi Tadžikistanin vammaisliikkeen johtajista. Kolme vuotta sitten perustimme vammaisille naisille tarkoitetun järjestön nimeltään ”Safoi Konibodom”, jonka tavoitteena on parantaa vammaisten tyttöjen ja naisten elämää.

Olen muun muassa järjestänyt Keski-Aasiassa kesäleirejä, joiden aiheena on vammaisten naisten itsenäinen asuminen. Leireillä käsittelimme myös seksuaalioikeuksia, sillä on erittäin tärkeää, että ihmiset tietävät oikeutensa, jotta he voivat puolustaa rajojaan ja mielipiteitään. Mielestäni Suomi on mahtava maa, sillä vammaisilla ihmisillä on mahdollisuus elää itsenäisesti.

Lämpimin terveisin, Sitora


Kuva pyörätuolia käyttävästä tadjikistainilaisesta tytöstä, Sitorasta

Katso myös

Sirkusfriikkien aika on ohi

Väestöliiton ja Rakkautta&Anarkiaa-elokuvafestivaalin yhdessä työstämä Kenelle seksi kuuluu?-teemaviikko huipentui 23.9. Savoy-teatterissa pidettyyn seminaariin. Hurman oma toimittaja Pia-Leena Heikkilä kokosi yhteen päivän viiltävimmät kiteytykset.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.


Tämän kylän homopoika tietää, että kaikki muuttuu paremmaksi

Hurmalehti tapasi bloggaaja Eino Nurmiston. Haastettelijana toimi Petteri Keränen.


Vloggaaja Eetu Pesonen: Nuorena multa puuttui roolimalli

Yksi Suomen suosituimmista vloggaajista Eeddspeaks eli Eetu Pesonen kertoi Hurmalle muutaman totuuden itsestään ja maailmasta.