HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Silvotun Madinan tarina: "Koko teini-ikä oli tuskaa ja kärsimystä


Silvotun Madinan tarina: "Koko teini-ikä oli tuskaa ja kärsimystä"

Malilaisen Madinan teini-ikä oli silkkaa kärsimystä sukuelinten silpomisen vuoksi. Hän kärsi koko nuoruutensa kovista kivuista ja häpeästä.

Kun Madina tuli varhaisteini-ikään, hänen sukuelimensä silvottiin yhdellä julmimmista mahdollisista tavoista. Sukuelimistä poistettiin osa, ja vagina ommeltiin umpeen siten, että jäljelle jäi vain pieni reikä virtsan ja kuukautisveren poistumista varten.

Madina oli liian nuori ymmärtääkseen, mitä hänelle tapahtui. Kuten kaikki fulani-kansan tytöt Malissa, Madinakin joutui alistumaan silpomisriittiin teini-iän kynnyksellä. Riitti on perheille takuu siitä, että tyttö pysyy neitsyenä avioliittoon asti eikä perheen kunnia vaarannu. Osa perinnettä on, että silpomisen jälkeen tytön jalat sidotaan viikkokausiksi yhteen, jotta haavat arpeutuvat.

– Minulle tuli vakavia komplikaatioita heti silpomisen jälkeen. Koko teini-ikäni oli silkkaa tuskaa ja nöyryytystä, nyt keski-ikäinen Madina kertoo.

– En pysty edes selittämään sitä kauhua, joka täyttää silvottujen tyttöjen mielet, kun he odottavat avioliittoa.

Hääyönään fulani-tytöt joutuvat kestämään uuden kivuliaan leikkauksen: heidän vaginansa umpeutunut kudos leikataan uudelleen auki, jotta yhdyntä onnistuisi.

– Yleensä nuori tyttö kokee ensimmäisen yhdyntänsä samana yönä leikkauksen jälkeen, Madina kuvailee.


Tällä hetkellä maailmassa elää 140 miljoonaa silvottua tyttöä ja naista.


Lähde: Plan. Jutun kirjoittaja Davinder Kumar vaatii, että sukuelinten silpominen on nostettava kansainvälisen päätöksenteon keskiöön, jotta miljoonat tytöt säästyisivät Madinan kohtalolta.