HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

SEKSIMYÖNTEISET TAITEILIJAT OSA 3.

SEKSIMYÖNTEISET TAITEILIJAT OSA 3.

Niki de Saint Phalle

Jännitys tiivistyy...! Ja Hurman viikon seksimyönteinen taiteilija tittelin saa, ba dum tssss: Niki de Saint Phalle! 

Rehevistä Nana-patsaistaan tuttu ranskalainen taiteilija Niki de Saint Phalle ei säästele teoksissaan värejä eikä vartalon kurvien kaarta. ”Päätin jo varhain tulla sankarittareksi. Kuka olisin? George Sand? Jeanne d’Arc? Drag-Napoleon? Mitä ikinä päätinkään tehdä, halusin sen olevan vaikeaa, jännittävää, suurta”, Nikin kerrotaan lausahtaneen. Ihanan pulleiden Nana-patsaiden kautta taiteilija kuvasi naisten erilaisia sosiaalisia rooleja morsiammista synnyttäviin äiteihin. 

Ensimmäisten Nana-patsaiden aikaan 1960-luvulla Ranskanssa naisilla ei juurikaan ollut poliittista valtaa. Nikin sanotaankin olleen yksi ensimmäisistä feministi taiteilijoista. Ilakoivissa suurikokoisissa patsaissa onkin erityistä voimaa!

 Nikin uhkeita, pursuavia ja räväköitä teoksia pääsee ihastelemaan Helsingin Taidehalliin 20.8.–20.11.2016.

Katso myös

Onko seksipositiivisuus aina positiivista?

 Tässä blogikirjoituksessa Emmi Rantanen tarttuu seksipositiivisuuden käsitteeseen kriittisestä näkökulmasta: mistä se on peräisin, miten se heijastaa aikamme sosiaalista maailmaa ja kuinka se muokkaa käsitystämme seksistä?


Miss Gay Finland 2019: “Erilaisuus yhdistää meitä”

Vuoden 2019 Miss Gay Finland on Lotta Jäppinen, 28. Jäppinen haluaa rikkoa sateenkaari-ihmisyyteen, sukupuoleen, ulkonäköön ja mielenterveyteen liittyviä stereotypioita. 


https://www.artsy.net/artist/zanele-muholi

Zanele Muholi

Hurman uusi juttusarja pureutuu taiteen maailmaan. Lue miten Zanele Muholi edistää seksuaalioikeuksia taiteen keinoin.


Leah Schrager

Taiteen avulla voidaan rikkoa sukupuolistereotypioita ja kyseenalaistaa vallitsevia seksinormeja. Taide voi myös lisätä seksimyönteisyyttä ja positiivista suhtautumista seksuaalisuuteen. Yksi seksimyönteisistä taiteilijoista on Leah Schrager.


5 faktaa pojista ja kehonkuvasta

Usein puhutaan siitä, miten media vaikuttaa tyttöjen ja naisten kehonkuvaan. Pojat ja miehetkään eivät ole ulkopuolisille ihanteille immuuneja. Miten media muokkaa poikien käsityksiä unelma vartalosta?