HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

SEKSIMYÖNTEISET TAITEILIJAT OSA 2.

SEKSIMYÖNTEISET TAITEILIJAT OSA 2.

Zanele Muholi

Hurman uusi juttusarja pureutuu taiteen maailmaan. Lue miten Zanele Muholi edistää seksuaalioikeuksia taiteen keinoin.

Etelä-Afrikkalainen valokuvataiteilija Zanele Muholi antaa äänen mustalle LHBTI-yhteisölle ja sen kokemille ennakkoluuloille ja väkivallalle. Muholin herkät kuvat pakottavat katsomaan aihetta suoraan silmiin ja haastavat valloillaan olevia käsityksiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä.

”Kuvani ovat samalla visuaalinen kannanotto ja arkisto. Ne merkitsevät, kartoittavat ja säilyttävät usein näkymättömän yhteisön jälkipolville.”


Palkittu ja kiitelty taiteilija on saanut myös The Index on Censorshipin myöntämän tunnustuksen sananvapauden edistämisestä. 

Lähde: https://www.artsy.net/artist/zanele-muholi 

https://www.artsy.net/artist/zanele-muholi

Katso myös

Naistenpäivän kunniaksi olen rauhassa heikko

Vahvan naisen ihanteesta on tullut eräänlainen self help -projekti, jossa on pakko onnistua kelvatakseen. Tarvitseeko minun naisena olla välttämättä vahva, jotta minut otetaan tosissaan?


Esittelyssä SAMU- feministinen miestenlehti kaikille sukupuolille

Hurma kävi tutustumassa Samu-lehteen ja sen päätoimittajiin Inka Lähteenaroon ja Nico Vehmakseen. Samu on uusi feministinen miestenlehti kaikille sukupuolille. Samun ensimmäinen numero julkaistiin keväällä 2016 ja toinen vastikään joulukuussa.


Niki de Saint Phalle

Jännitys tiivistyy...! Ja Hurman viikon seksimyönteinen taiteilija tittelin saa, ba dum tssss: Niki de Saint Phalle! 


Leah Schrager

Taiteen avulla voidaan rikkoa sukupuolistereotypioita ja kyseenalaistaa vallitsevia seksinormeja. Taide voi myös lisätä seksimyönteisyyttä ja positiivista suhtautumista seksuaalisuuteen. Yksi seksimyönteisistä taiteilijoista on Leah Schrager.


Mitä on feminismi?

Feminismi on 1800-luvulla syntynyt aate, jonka pyrkimyksenä on sukupuolten välinen tasa-arvo. Feminismin sisällä on lukuisia eri suuntauksia ja tasoja, joissa painottuvat eri asiat.