HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Seksimyönteiset taiteilijat osa 1.

Seksimyönteiset taiteilijat osa 1.

Leah Schrager

Taiteen avulla voidaan rikkoa sukupuolistereotypioita ja kyseenalaistaa vallitsevia seksinormeja. Taide voi myös lisätä seksimyönteisyyttä ja positiivista suhtautumista seksuaalisuuteen. Yksi seksimyönteisistä taiteilijoista on Leah Schrager.

Uransa alkuvaiheessa Leah toimi mallina poseeraten lukuisille kuvaajille. Itsensä täysillä likoon laittavaa taiteilijaa kuitenkin harmitti tapa, jolla malleja kohdeltiin ainoastaan objekteina ja kaupallisina tuotoksina.

Edes mallista otettujen kuvien omistusoikeus ei säilynyt kuvattavalla. Leah halusikin ottaa takaisin oikeutensa hallita kehoaan ja siitä otettuja kuvia. Nyt itsenäisenä taiteilijana toimiessaan hän toteuttaa kaikki kuvansa joko selfieinä tai assistentin avustamana.

Leahin mukaan hänen kuvansa ovat usein selkeän provokatiivisia ja kantaaottavia, mutta myös naisia voimaannuttavia.
”Yritän töilläni sanoa, että naisella on oikeus olla julkisesti seksuaalinen mutta samalla tulla kohdelluksi kunnioittavasti ilman huorittelua.”

Lähde: http://leahschrager.com/

Lähde: http://leahschrager.com/

Katso myös

Onko seksipositiivisuus aina positiivista?

 Tässä blogikirjoituksessa Emmi Rantanen tarttuu seksipositiivisuuden käsitteeseen kriittisestä näkökulmasta: mistä se on peräisin, miten se heijastaa aikamme sosiaalista maailmaa ja kuinka se muokkaa käsitystämme seksistä?


Niki de Saint Phalle

Jännitys tiivistyy...! Ja Hurman viikon seksimyönteinen taiteilija tittelin saa, ba dum tssss: Niki de Saint Phalle! 


https://www.artsy.net/artist/zanele-muholi

Zanele Muholi

Hurman uusi juttusarja pureutuu taiteen maailmaan. Lue miten Zanele Muholi edistää seksuaalioikeuksia taiteen keinoin.


Nämä kolme nuorta afrikkalaista muuttavat maailmaa

Päättäväisyydellään ja intohimollaan nämä nuoret vaikuttajat ovat jo nyt edistäneet nuorten asemaa sekä seksuaalioikeuksien toteutumista. Lue millaisia unelmia ja visioita heillä on tulevaisuudesta.


Teiniäidistä seksuaalioikeuksien puolestapuhujaksi

Nigerialainen Blessing Digha on kouluttanut #Choice4Life kampanjan kautta nuoria seksuaalisen väkivallan kohtaamisesta, turvattomista aborteista ja seksuaalioikeuksista. Mikä on saanut hänet ryhtymään nuorten äänitorveksi?