HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Saako seksiä kuvata?


Saako seksiä kuvata?

Omista ja yhteisistä rajoista on hyvä puhua. Mikä tuntuu hyvälle ja mikä ei. Myös seksinkuvaamisen tulee olla yhteinen päätös.

Jos kummallekin seksin kuvaaminen on täysin OK, voi kuvia ja videoita ottaa. Salaa toiselta ei saa kuvata. Jos kuvia tai videoita otetaan, pitää yhdessä sopia, mitä niillä saa tehdä ja mitä ei. Kellekään suhteen ulkopuoliselle kuvia tai videoita ei saa näyttää, jos kuvissa näkyvien henkilöiden lupaa ei ole.

Jos intiimejä kuvia ja videoita on otettu, pitää suhteen päättyessä sopia, mitä niille tehdään. Kuvat ja videot on fiksuinta hävittää, etteivät ne myöhemminkään joudu vääriin käsiin.

Kuva: Nina Leppänen

kaksi sydäntä, joiden sisällä lukee "My life my pleasure" ja "oikeus nauttia vapaudesta ja elämästäsi"

Katso myös

Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Youtube-tähti Soikku: "Älä vertaa itseäsi muihin"

Sonja ”Soikku” on suomalainen YouTube-videobloggaaja. Hän lähetti terveisensä Hurman lukijoille ja vastasi muutaamaan kinkkiseen kysymykseen.


I’m Still Josh

Mitä tekisit jos saisit kuulla olevasi hiv-positiivinen? Josh teki jotain, mitä kukaan ei ollut ennen tehnyt ja postasi reaktionsa nettiin. Lue mitä sen jälkeen tapahtui.


#‎Respect‬-kampanja puolustaa seksuaalista itsemääräämisoikeutta

#RESPECT- kampanja puolustaa seksuaalista itsemääräämisoikeutta, toisten kunnioittamista ja yhteiskuntarauhaa. Hurma on tietysti mukana!


Vilma Alina: On turhaa lokeroida jengiä, me ollaan kaikki kuitenkin erilaisia!

HURMA kohtasi kaltaisensa, hurmaavan Vilma Alinan, 22, ja kysyi mitä naisella on mielen päällä.