HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Pieni gallup ehkäisystä


Hurma selvitti, mitä mieltä kondomista ollaan.

Pieni gallup ehkäisystä:

Kumilla vai ilman?

Huovinen, 15v., Malminkartano, Helsinki
– Kumilla. Etenkin alaikäisenä.

Rasmus,15v., Arabia, Helsinki
– Kumilla. En halua genitaaliherpestä.


Huovinen (vas.), Rasmus  ja Onni vierailivat nuorten vaikuttamistapahtuma RuutiExpossa marraskuussa ja pohtivat ehkäisyä. — Kuva ja teksti: Onni, 15v., Arabia, Helsinki


Huovinen ja Rasmus, RuutiExpo

Katso myös

Ansaitsemme rehellistä ja turvallista seksuaalikasvatusta!

Tällä viikolla vietetään Veckan Sex -teemaviikkoa, joka on Väestöliiton nuorisotyöryhmän järjestämä seksuaalikasvatusviikko. Konsepti on adoptoitu Suomeen muista Pohjoismaista. Veckan Sexin aikana olemme jo useana vuonna kiertäneet vetämässä seksuaalikasvatustuokioita peruskoululaisille. Me nuorisotyöryhmäläiset kampanjoimme Veckan Sexin aikana avoimen ja seksuaalisuuden moninaisuuden huomioivan seksuaalikasvatuksen puolesta myös Väestöliiton somekanavissa. Veckan Sexin kunniaksi muistelemme pieleen menneitä seksuaalikasvatustuokioita, jotka inspiroivat meitä jakamaan kanssanuorille tietoa seksuaalisuudesta hieman monipuolisemmin: 
 


Seksuaalikasvatus on kokonaisvaltaista, mutta riittämätöntä

Heteronormatiivinen seksuaalikasvatus ei huomioi moninaisia seksinharrastamistapoja tai niiltä suojautumista.


Mikä estää nuoria käyttämästä kondomia Nepalissa?

Kondomi voi jäädä käyttämättä monesta syystä. Mutta ovatko syyt ehkäisyn unohtamiseen erilaisia Nepalissa kuin meillä Suomessa?


Sambiassa seksistä puhuminen on edelleen tabu

“In Zambia you can't tell someone who is older than you about sex.”Interview with Mercy Kambulu, 23 and Bernard Kaumba, 24, Zambia.