HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

On turhaa lokeroida jengiä, me ollaan kaikki kuitenkin erilaisia!


Vilma Alina: On turhaa lokeroida jengiä, me ollaan kaikki kuitenkin erilaisia!

HURMA kohtasi kaltaisensa, hurmaavan Vilma Alinan, 22, ja kysyi mitä naisella on mielen päällä.

Vilma, mikä on sinulle tärkein seksuaalioikeus? 

Oikeus tasa-arvoisuuteen ja syrjimättömyyteen on mulle tärkein seksuaalioikeus. Olisi hienoa, jos me voitaisiin nähdä toisemme ensisijaisesti persoonina eikä heti määritellä ulkonäön, sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen mukaan. On turhaa lokeroida jengiä, me ollaan kaikki kuitenkin erilaisia! 


Voiko nuori itse vaikuttaa siihen, millaisessa maailmassa hän elää? 

Jos kokee vääryyttä tai syrjintää, siitä pitää puhua. Vaikka joskus voi tuntua, että on yksin vaikeiden ajatusten kanssa, niin luultavasti ympäri maailman moni painiskelee samojen mietteiden kanssa. Kun joku uskaltaa ensin sanoa asiat ääneen, löytävät muutkin tukea ja lohtua. Avoin ja rehellinen keskustelu auttaa meitä kaikkia ymmärtämään toisiamme paremmin. 


Minkä viestin haluaisit lähettää kaikille maailman nuorille?

Se, että joku on ennakkoluuloinen ei oo sun vika, eikä pidä antaa kenenkään muun määritellä sitä kuka sä oot! 


Kuva: Alina Hirvonen

Kuva Vilma Alinasta

Katso myös

Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Seksuaalisuus ei ole kilpailu

Kenellä meidän luokassa on suurimmat tissit ja kuka joutuu turvautumaan "dopingiin" toppaamalla varustustaan isommaksi? Kenelle on suurin muskeli ja tiukoin six-pack? Kuka teki mitäkin ensimmäisenä? Joskus voi tuntua siltä, että kaikesta kilpaillaan. Mutta onko siinä mitään järkeä? #MunTarina-juttusarjassa nuoret pohtivat seksuaalisuutta ja matkaansa aikuisuuteen. Tässä tarinassa ihmetellään ikuista tarvetta kilpailla kaikesta.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.


Kielletty rakkaus ja puuttuva rohkeus

Rakastuminen on usein ihanaa, pakahduttavaa ja kuumottavaa. Mutta joskus se voi myös olla piinallisen pistävää ja häiritsevää. Entä jos ei uskalla näyttää tunteitaan? Entä jos rakkaudenkohde onkin samaa sukupuolta? Tässä #MunTarinassa punnitaan mihin rohkeus riittää.


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.