HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Nuoria ei saa jättää jälkeen!


Nuoria ei saa jättää jälkeen!

Eduskunnan väestö ja kehitysryhmä ja Väestöliitto vaativat, että nuoria ei saa jättää jälkeen kestävässä kehityksessä.

Eduskunnan väestö ja kehitysryhmä ja Väestöliitto vaativat, että nuoria ei saa jättää jälkeen kestävässä kehityksessä. Nuorten asema on monilla mittareilla mitattuna paljon heikompi kun muun väestön, joten jotain tarttee tehdä. Viime vuonna valtioiden päättäjät rustasivat 17 tavoitteen listan, jotka maat aikoo saavuttaa vuoteen 2030 mennessä. Mielestämme nuoria ei huomioida tavoitteissa riittävästi, vaikka nuoria on puolet maailman väestöstä.

Kuitenkin se millaisen koulutuksen ja työpaikan nuoria saa vaikuttaa koko maailman kehitykseen. Tässä seksuaalioikeuksien toteutumisella on äärikeskeinen rooli: tytön on vähän vaikea käydä töissä, jos on saanut lapsen ennen kun täyttää 15. Ja raskauden ja synnytyksen aikaiset komplikaatiot ovat 15–19 -vuotiaiden tyttöjen toiseksi yleisin kuolinsyy! (Yleisin on itsemurhat)!!

Listasimme kahdelle sivulle ongelmat ja vaatimuslistan päättäjille. Lue, opi ja vaikuta!

Katso myös

Minulla on ollut useita ekoja kertoja – eli siis uusia kertoja

Miksi ajattelemme usein, että eka kerta on erityinen pelkästään naisoletetuille ja että se tapahtuu vain kerran elämässä?


Itsesuojelu somessa

Itsesuojelu liittyy myös meidän toimintaan ja näkyvyyteen internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Virtuaalitodellisuus valtaa yhä enemmän alaa elämässämme, ja toteutamme osin myös seksuaalisuuttamme internetin tai muiden viestintävälineiden välityksellä.