HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Nuoret muuttavat maailmaa Ugandassa


Hurmalta sataa rispektiä ugandalaisille nuorille

Joukko nuoria ugandalaisia halusi muuttaa maailmaa ja parantaa maansa seksuaalikasvatuksen tilaa.

Rohkea joukko päätti tarttua polttovaan haasteeseen ja parantaa maansa terveydenhuollon laatua. Samalla nuoret tuivat voittaneeksi YK:n Väestörahaston Hack for Youth-kilpailun. Team GetIN:n innovatiiviset nuoret kehittivät mobiilisovelluksen, jonka avulla seksuaaliterveystieto olisi helpommin saatavilla.


”Liittyessäni mukaan ryhmään, minulla ei ollut aavistustakaan siitä kuinka moni nuori Ugandassa jää paitsi terveyspalveluista. Tämän kokemuksen kautta saadun tiedon avulla uskon, että voimme rakentaa paremman huomisen.”, kertoo ryhmän 26-vuotias tekninen kehittäjä Abdul Hanan Sekala.

Uusi teknologia ja mobiilisovellukset voivatkin mullistaa perinteisen tavan tuottaa terveyspalveluita ja saada ajantasaista tietoa.

 

Hurmalta sataa rispektiä!

Katso myös

Nuoren miehen ajatuksia seksuaalioikeuksista

#MunTarina´ssa nuoret pohtivat omaa seksuaalisuuttaan ja matkaansa aikuisuuteen. Kirjoitusten kautta päästään myös kurkistamaan käsityksiin ja kokemuksiin eri puolilla maailmaa. Mitä tarkoitetaan seksuaaliterveydellä tai toteutuvatko vähemmistöjen seksuaalioikeudet? Tällä kertaa asiaa pohtii nuori mies Nepalista.


Nuoret ovat keskeisessä roolissa hiv:n vastaisessa taistelussa

Zimbabwelainen Loyce Maturu oli 12-vuotias saadessaan hiv-tartunnan. Nyt hän haluaa kertoa tarinansa, jotta yhä harvempi joutuisi kohtaamaan saman.


Nämä kolme nuorta afrikkalaista muuttavat maailmaa

Päättäväisyydellään ja intohimollaan nämä nuoret vaikuttajat ovat jo nyt edistäneet nuorten asemaa sekä seksuaalioikeuksien toteutumista. Lue millaisia unelmia ja visioita heillä on tulevaisuudesta.


Teiniäidistä seksuaalioikeuksien puolestapuhujaksi

Nigerialainen Blessing Digha on kouluttanut #Choice4Life kampanjan kautta nuoria seksuaalisen väkivallan kohtaamisesta, turvattomista aborteista ja seksuaalioikeuksista. Mikä on saanut hänet ryhtymään nuorten äänitorveksi?


HURMA vaikuttaa!

Lennätimme nuoren vaikuttajamme, Jaana Tiirin, 19, Brysseliin ajamaan seksuaalioikeuksia. Miten Jaana selviytyi EU-virkamiesten kaupungissa?