HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Neljä myyttiä neitsyydestä


Neljä myyttiä neitsyydestä

Jokainen määrittelee itse, onko neitsyt vai ei. Neitsyydestä on olemassa kuitenkin monenlaisia turhia myyttejä. Hurma listasi niistä neljä.

1.”Voit menettää sen vain kerran.” 

Monella tapaa väärä luulo. Meillä voi olla monta eri ekaa kertaa. Toinen ajattelee neitsyyden menneen esimerkiksi itsetyydytyksen yhteydessä (fyysinen neitsyys), toisen mielestä neitsyys menee kun ensimmäisen kerran rakastelee omasta tahdostaan toisen kanssa (henkinen/psyykkinen neitsyys). Tällä tavalla ajateltuna esim. raiskauksen kokenut on yhä neitsyt. Jokainen määrittelee itse, kokeeko itsensä neitsyeksi vai ei.

2.”Immenkalvosta tietää kuka on neitsyt ja kuka ei ole.”

Fyysinen neitsyys liittyy immenkalvoon. Toisin kuin usein ajatellaan, immenkalvo ei ole kalvo, joka peittää emättimen aukon. Se on rengasmainen, ohut sidekudospoimu, joka sijaitsee emättimen aukon ympärillä, hieman sen sisäpuolella. Sitä, onko joku neitsyt vai ei, kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä, sillä immenkalvon aukon väljyydessä on luonnostaan suuria eroja tyttöjen välillä. Kaikilla ei ole immenkalvoa lainkaan.

3.”On yksi universaali määritelmä seksille.”

Yllättävänkin haastavaa. Onko suutelu seksiä? Tai suuseksi? Entäs sooloseksi? Mitä jos ei saa orgasmia? 

4.”Neitsyyden arvostaminen suojelee tyttöjä ja naisia”

Joissakin tapauksissa ja paikoissa ajatellaan näin. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Fyysisen neitsyyden vaatiminen voi johtaa moninaiseen syrjintään, huorittelusta tiedon kieltämiseen ja väkivaltaan. 

Edvard Munch Madonna

Katso myös

Kambodžalainen tv-spektaakkeli murtaa seksitabuja

Aina ei tarvitse toistaa kaavaa ja olla tylsä, varsinkaan jos asiat voisi tehdä paljon hauskemminkin. Vai mitä mieltä olet tästä tv-ohjelmasta?


KYSY HOMOLTA vastaa syyskuun kysymykseen!

Hurman huippusuosittu juttusarja Kysy Homolta on taas täällä! Syyskuussa kysytään,onko homo, jos on kerran harrastanut seksiä pojan kanssa.


Homona Malawissa

Hurma päätti selvittää, millaista on olla homo Malawissa, yhdessä maailman vähiten kehittyneistä maista.


Onko tämä mielestäsi sopimatonta sisältöä? Katso video, jonka levittäminen kiellettiin Keniassa

Keniassa tehtiin historiaa, kun ryhmä nuoria artisteja julkaisi maan ensimmäisen homojen oikeuksia ajavan musiikkivideon. Video ehti olla levityksessä vain muutaman päivän, kunnes Kenian elokuvatarkastamo kiirehti tuomitsemaan sen maan perustuslain vastaiseksi. Mitä mieltä sinä olet?