HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Muista itsesuojelu myös somessa!


Itsesuojelu somessa

Itsesuojelu liittyy myös meidän toimintaan ja näkyvyyteen internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Virtuaalitodellisuus valtaa yhä enemmän alaa elämässämme, ja toteutamme osin myös seksuaalisuuttamme internetin tai muiden viestintävälineiden välityksellä.

Itsesuojelu liittyy myös meidän toimintaan ja näkyvyyteen internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Virtuaalitodellisuus valtaa yhä enemmän alaa elämässämme, ja toteutamme osin myös seksuaalisuuttamme internetin tai muiden viestintävälineiden välityksellä.

Kukapa ei olisi törmännyt seksuaalisesti vihjaileviin kuviin vaikkapa Facebookissa tai Instagramissa. On tärkeä muistaa, että kun kuvan kerran lataa tällaiseen verkkosovellukseen, menettää mahdollisuuden kontrolloida kuvan leviämistä. Toisaalta miten käy, jos on jakanut intiimejä kuvia rakkaansa kanssa snapchatissa tai whatsappissa ja sitten kumppanin kanssa meneekin lusikat jakoon?

Alaikäisiä esittävän pornograafisen materiaalin levittäminen ja säilyttäminen on aina rikos, mutta kun materiaali on kerran lähtenyt leviämään, on sitä vaikea pysäyttää.

Katso myös

Alastonkuvat puhuttaa - lähettääkö vai ei?

Ida Vainionpää pohtii KRP:n alastonkuvien jakamista käsittelevää TikTok-videota ja muistuttaa, että jokaisella on oikeus nauttia seksuaalisuudestaan - ja myös oikeus yksityisyyteen.


Minulla on ollut useita ekoja kertoja – eli siis uusia kertoja

Miksi ajattelemme usein, että eka kerta on erityinen pelkästään naisoletetuille ja että se tapahtuu vain kerran elämässä?


Nuoria ei saa jättää jälkeen!

Eduskunnan väestö ja kehitysryhmä ja Väestöliitto vaativat, että nuoria ei saa jättää jälkeen kestävässä kehityksessä.

Eduskunnan väestö ja kehitysryhmä ja Väestöliitto vaativat, että nuoria ei saa jättää jälkeen kestävässä kehityksessä. Nuorten asema on monilla mittareilla mitattuna paljon heikompi kun muun väestön, joten jotain tarttee tehdä. Viime vuonna valtioiden päättäjät rustasivat 17 tavoitteen listan, jotka maat aikoo saavuttaa vuoteen 2030 mennessä. Mielestämme nuoria ei huomioida tavoitteissa riittävästi, vaikka nuoria on puolet maailman väestöstä.

Kuitenkin se millaisen koulutuksen ja työpaikan nuoria saa vaikuttaa koko maailman kehitykseen. Tässä seksuaalioikeuksien toteutumisella on äärikeskeinen rooli: tytön on vähän vaikea käydä töissä, jos on saanut lapsen ennen kun täyttää 15. Ja raskauden ja synnytyksen aikaiset komplikaatiot ovat 15–19 -vuotiaiden tyttöjen toiseksi yleisin kuolinsyy! (Yleisin on itsemurhat)!!

Listasimme kahdelle sivulle ongelmat ja vaatimuslistan päättäjille. Lue, opi ja vaikuta!