HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Mikä estää nuoria käyttämästä kondomia Nepalissa?


Mikä estää nuoria käyttämästä kondomia Nepalissa?

Kondomi voi jäädä käyttämättä monesta syystä. Mutta ovatko syyt ehkäisyn unohtamiseen erilaisia Nepalissa kuin meillä Suomessa?

Kondomien ostaminen saattaa nolottaa. Varsinkin pienillä paikkakunnilla kaikki tuntevat kaikki: kaupanpitäjä saattaa olla vanhempien ystävä. Oikeus yksityisyyteen ei toteudu.


Ei ole tarpeeksi nuorille suunnattuja terveyspalveluita. Ehkäisyä pitäisi mennä hakemaan isoista sairaaloista pitkienkin matkojen päästä. Ei kovin mukavaa.


Nepalissa seksistä puhuminen on tabu. Seksuaalikasvatusta ei välttämättä ole tarjolla lainkaan. Aika vaikea suojata itseään, kun ei tiedä, miltä ja miksi.


Vaikka tietäisi kondomeista, joskus päihteet, esimerkiksi alkoholi, aiheuttaa huonoa harkintakykyä eikä kondomia tule käytettyä. 


Tunnistatko sinä näitä esteitä? Miten ne voitaisiin voittaa?
Lähetä vastaus HURMAn toimitukseen: elina.korhonen(at)vaestoliitto.fi


Kondomin käyttö on rakkautta, kunnioitusta ja rohkeutta! 

kuva, jossa lukee love yourself

Katso myös

#Veritarinoita: Nepalissa kuukautisista kuiskitaan

”Öö, hmm, tiedätkö sinä kuukautisista?”, minulta kysyttiin empien ja varovaisesti taannoin eräällä Nepalin työmatkalla. Kun totesin, että kyllähän asiasta jotain saatan tietää, tuntui, kuin padot olisivat auenneet.


Nuoren miehen ajatuksia seksuaalioikeuksista

#MunTarina´ssa nuoret pohtivat omaa seksuaalisuuttaan ja matkaansa aikuisuuteen. Kirjoitusten kautta päästään myös kurkistamaan käsityksiin ja kokemuksiin eri puolilla maailmaa. Mitä tarkoitetaan seksuaaliterveydellä tai toteutuvatko vähemmistöjen seksuaalioikeudet? Tällä kertaa asiaa pohtii nuori mies Nepalista.


Saako seksistä puhua Nepalissa?

#MunTarina´ssa nuoret pohtivat omaa seksuaalisuuttaan ja matkaansa aikuisuuteen. Kirjoitusten kautta päästään myös kurkistamaan käsityksiin ja kokemuksiin eri puolilla maailmaa. Kuinka eri tavoin seksuaalisuuteen suhtaudutaan? Sarjan toisessa kirjoituksessa kuullaan nepalilaisen nuoren ajatuksia.


Sambiassa seksistä puhuminen on edelleen tabu

“In Zambia you can't tell someone who is older than you about sex.”Interview with Mercy Kambulu, 23 and Bernard Kaumba, 24, Zambia.


Hurma selvitti, mitä mieltä kondomista ollaan.