HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

LGBT-pakolaiset suojaan Berliinissä


LGBT-pakolaiset suojaan Berliinissä

Millaista on olla pakolainen ja kuulua samalla seksuaalivähemmistöön? Saksaan vuonna 2014 saapunut syyrialainen pakolainen Mahmoud Hassino kertoo omista kokemuksistaan.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat pakolaiset pääsevät pian heitä varten rakennettuun suojaan Berliinissä. Majoitus järjestetään, koska LGBT (LesboGayBiTrans) -pakolaiset ovat joutuneet muiden turvapaikanhakijoiden väkivallan kohteeksi vastaanottokeskuksissa.

”Homot joutuvat pelkäämään jatkuvasti suurissa vastaanottokeskuksissa”, selittää 40-vuotias Mahmoud Hassino, Saksaan vuonna 2014 saapunut syyrialainen pakolainen. Mahmoud on avoimesti homoseksuaali, ja joutui sen vuoksi muuttamaan pois ensimmäisestä turvapaikastaan.

On yleistä, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pakolaisia haukutaan ja pahoinpidellään fyysisesti. Jotkut joutuvat Mahmoudin tavoin jopa pakenemaan turvapaikastaan. ”On murtuneita käsiä ja neniä, toisinaan jopa murhayrityksiä.”

Saksalainen LGBT-vähemmistöjen oikeuksia ajava ryhmä on luvannut järjestää yhteisen majoituksen vähintään 120 henkilölle yhdessä Berliinin kaupungin kanssa. Suojapaikkoja tarvittaisiin muuallakin, sillä väkivallasta vastaanotto-keskuksissa on raportoitu myös Suomessa, Hollannissa, Espanjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. 

Lähde: Euronews

Kuva, jossa lukee "refugees welcome"

Katso myös

https://www.artsy.net/artist/zanele-muholi

Zanele Muholi

Hurman uusi juttusarja pureutuu taiteen maailmaan. Lue miten Zanele Muholi edistää seksuaalioikeuksia taiteen keinoin.


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 1!

Maailmalla on tehty viime vuosina monia hyviä elokuvia LGBT (LesboGayBiTrans) -teemalla. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaavat elokuvat perustuvat usein tosielämään ja jakavat mielipiteitä. Tässä sarjassa esitellään niistä viisi parasta. Ensimmäisenä vuorossa on iki-ihana Boys don´t cry.