HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kuvittele...


Kuvittele...

Pelko hiv-tartunnasta ei ole turha Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Tartunnan saaneista jopa 75% on naisia.

… Olet 15-vuotias ja matkalla koulusta kotiin. Vatsassasi asuu pelko.

Kuulit, että poikaystäväsi on pettänyt sinua toisen tytön kanssa. Ette koskaan käyttäneet kondomia, ne olivat liian kalliita opiskelijalle. Pelkäät saaneesi hiv-tartunnan tai jonkun muun taudin. Pelko on aiheellinen – maassanne joka viidennellä yli 15-vuotiaalla on hiv.

Haluaisit mennä seksitautitesteihin, mutta sellaisia ei kaupungissasi ole tarjolla.


Maailmassa on arviolta yli 35 miljoonaa hiv-tartunnan saanutta, suurin osa heistä elää Afrikassa. Hiv leviää Afrikan alueella pääasiassa heteroseksin kautta ja uudet hiv-tartunnat uhkaavat erityisesti tyttöjä. Saharan eteläpuolisessa Afrikassa jopa 75 % alle 24-vuotiaista hiv-tartunnan saaneista on naisia. Tällä hetkellä hiv leviää maailmassa nopeimmin Keski-Aasiassa ja Itä-Euroopassa.

Katso myös

”Vaikesta aiheista pitää tehdä elokuvia”

Joskus dokumenttielokuvan tekeminen voi olla pitkä ja kivinen tie. Who’s gonna love me now? -elokuva oli jäädä tekemättä, sillä dokumentin päähenkilöt eivät halunneet antaa sille lupaa. Lue miten elokuva lopulta syntyi ja miksi sen viesti on niin tärkeä.


Nuoret ovat keskeisessä roolissa hiv:n vastaisessa taistelussa

Zimbabwelainen Loyce Maturu oli 12-vuotias saadessaan hiv-tartunnan. Nyt hän haluaa kertoa tarinansa, jotta yhä harvempi joutuisi kohtaamaan saman.


I’m Still Josh

Mitä tekisit jos saisit kuulla olevasi hiv-positiivinen? Josh teki jotain, mitä kukaan ei ollut ennen tehnyt ja postasi reaktionsa nettiin. Lue mitä sen jälkeen tapahtui.