HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kuvittele...


Kuvittele...

Millaista olisi olla homo Intiassa. Maassa, jossa homous on edelleen tabu ja rangaistava rikos.

Liikenteen melu kuuluu vaimeana kadulta – on aikainen aamu. Saat poikaystävältäsi tekstiviestin: 

”Ikävä. Nähdäänkö illalla?”

Kaipaus kouraisee vatsaasi.

Vieressäsi heräilee vaimosi.

Te olette naimisissa, mutta ette yhdessä. Koit olevasi pakotettu menemään naimisiin, koska perheesi ei hyväksy homouttasi. Niinpä joudut seurustelemaan salaa oikean rakkaasi kanssa. Ette voi näyttäytyä yhdessä, liikkua julkisesti missään. Kotona sinun odotetaan täyttävän aviomiehen tehtävän.


Esimerkiksi Intiassa homous on tabu. Tämä pakottaa intialaiset seksuaalivähemmistöt salaisiin suhteisiin. He eivät voi elää ja näkyä sellaisina kuin ovat. Koska rikoslain mukaan samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä voi saada jopa 10 vuoden vankeusrangaistuksen, solmivat monet homot kulissiavioliittoja. Tilanne on silloin vaikea molemmille aviopuolisoille.

Katso myös

Vessoista puhuminen voi olla vaarallista Intiassa

Vihainen miesjoukko hyökkäsi toimittaja Stella Paulin ja hänen haastattelemiensa naisten kimppuun kesken jutunteon Intiassa. Naisia mukiloineiden miesten mielestä kastittomilla ei ole oikeutta edes puhua vessoista saati saada sellaisia.


”Vaikesta aiheista pitää tehdä elokuvia”

Joskus dokumenttielokuvan tekeminen voi olla pitkä ja kivinen tie. Who’s gonna love me now? -elokuva oli jäädä tekemättä, sillä dokumentin päähenkilöt eivät halunneet antaa sille lupaa. Lue miten elokuva lopulta syntyi ja miksi sen viesti on niin tärkeä.


Pommien keskellä lapsiäidiksi

Kukaan ei halua saada lasta keskellä konfliktia tai luonnonkatastrofia. Silti lapsia syntyy myös pommien pudotessa. Myös syyrialaisesta Haneenista tuli lapsiäiti.


Hurma ottaa kantaa lapsiavioliittoihin Suomessa ja maailmalla

Hurma ottaa kantaa lapsiavioliittoihin Suomessa ja maailmalla! Hurman toimitus vaatii Suomea muuttamaan avioliittolakia niin, että alle 18-vuotiaiden avioliittoja ei sallita missään yhteydessä. Hurman toimitus toivoo, että Suomi painottaisi lapsiavioliittojen ehkäisyä myös kehitysyhteistyössään. Lue miksi:


Suojaikäraja – mitä se tarkoittaa?

Suojaikäraja on käsite, joka usein ymmärretään väärin – joskus ihan tarkoituksellisesti. Moni käsittää suojaikärajan estävän alle 16-vuotiaiden seksielämän kokonaan. Hurma selvitti, mistä suojaikärajassa on oikeasti kyse.