HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kun palaset loksahtavat paikoilleen


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 3!

Kolmas LGBT-leffa kertoo nuoresta Adèlesta, joka rakastuu palavasti. 

3. — La Vie d’Adèle/Blue Is the Warmest Colour (suom. Adèlen elämä)

Teini-ikäisestä Adèlesta (Adéle Exarchopoulos) tuntuu kuin hänen elämästään puuttuisi jotakin oleellista. Hänen tutustuttuaan rohkeaan ja luovaan Emmaan (Léa Seydoux) palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Ranskalainen elokuva kertoo koskettavasti kahden naisen välisestä rakkaudesta ja nuoruusiän vaikeuksista. Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen palmun vuonna 2013. Myös ohjaaja Abdellatif Kechichen ja pääosien esittäjät saivat palkinnot. — Kaisa Vahteristo, 15v., Klaukkala


Adelen elämä elokuvajuliste

Katso myös

Sirkusfriikkien aika on ohi

Väestöliiton ja Rakkautta&Anarkiaa-elokuvafestivaalin yhdessä työstämä Kenelle seksi kuuluu?-teemaviikko huipentui 23.9. Savoy-teatterissa pidettyyn seminaariin. Hurman oma toimittaja Pia-Leena Heikkilä kokosi yhteen päivän viiltävimmät kiteytykset.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.


Z-sukupolvi on avarakatseisin!

Nuori sukupolvi ei halua lokeroitua. Miten käsitys seksuaali-identiteeteistä on muuttunut? Lue lisää ja katso hauska video.


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 5!

Viides ja viimeinen LGBT (LesboGayBiTrans) -teemainen elokuva käsittelee aihetta huumorin keinoin.


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 4!

Neljäs seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaava elokuva kuvaa uskonnollisten yhteisöjen tabuja homoseksuaalisuudesta.