HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kenia jatkaa seksuaalivähemmistöjen sortamista


Onko tämä mielestäsi sopimatonta sisältöä? Katso video, jonka levittäminen kiellettiin Keniassa

Keniassa tehtiin historiaa, kun ryhmä nuoria artisteja julkaisi maan ensimmäisen homojen oikeuksia ajavan musiikkivideon. Video ehti olla levityksessä vain muutaman päivän, kunnes Kenian elokuvatarkastamo kiirehti tuomitsemaan sen maan perustuslain vastaiseksi. Mitä mieltä sinä olet?

Musiikkivideolla kenialaiset artistit osoittavat, millaisia pelkoja ja haasteita seksuaalivähemmistöjen edustajat joutuvat kohtaamaan Keniassa. Video on remix-versio Macklemoren ja Ryan Lewis’n kappaleesta ”Same Love”, joka julkistettiin alun perin Washingtonissa vuonna 2012. Kappale oli osa homoliittoja puolustavaa kampanjaa ja se oli ilmestyessään maailmanlaajuinen hitti. Menestys ei kuitenkaan jatkunut Keniassa.  

Maan elokuvatarkastamo on kieltänyt kenialaisia levittämästä videota ja vedonnut kansalaisiin muun muassa Twitterin avulla. Tarkastamon twiiteissä videon levittäminen rinnastetaan rikokseen ja siitä uhataan rangaistuksella. Videolla esiintyvät nuoret, sen tuottaja ja ohjaaja saattavatkin joutua rohkeasta teostaan vakaviin vaikeuksiin. Vanhoillinen tarkastamo on ollut yhteydessä myös Googleen ja pyytänyt videon poistamista Youtubesta.

Katso video täältä.

Katso myös

Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Seksuaalisuus ei ole kilpailu

Kenellä meidän luokassa on suurimmat tissit ja kuka joutuu turvautumaan "dopingiin" toppaamalla varustustaan isommaksi? Kenelle on suurin muskeli ja tiukoin six-pack? Kuka teki mitäkin ensimmäisenä? Joskus voi tuntua siltä, että kaikesta kilpaillaan. Mutta onko siinä mitään järkeä? #MunTarina-juttusarjassa nuoret pohtivat seksuaalisuutta ja matkaansa aikuisuuteen. Tässä tarinassa ihmetellään ikuista tarvetta kilpailla kaikesta.


Pommien keskellä lapsiäidiksi

Kukaan ei halua saada lasta keskellä konfliktia tai luonnonkatastrofia. Silti lapsia syntyy myös pommien pudotessa. Myös syyrialaisesta Haneenista tuli lapsiäiti.


Kambodžalainen tv-spektaakkeli murtaa seksitabuja

Aina ei tarvitse toistaa kaavaa ja olla tylsä, varsinkaan jos asiat voisi tehdä paljon hauskemminkin. Vai mitä mieltä olet tästä tv-ohjelmasta?


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.