HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kaikki ovat joskus vähän sekaisin


Kaikki ovat joskus vähän sekaisin

Ahdistaako? Masentaako? Pyörivätkö ajatukset yhtä kehää? Niin monella muullakin – mutta apua kannattaa aina hakea. Vuoden alusta nuorille avautuu jälleen Sekasin-chat. 

Tiesitkö, että vuosittain noin 20–25 prosenttia suomalaisista nuorista kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä? Toisin sanoen mielenterveyden oireilu on yleistä, eikä avun etsimisestä kannattaisi tuntea syyllisyyttä.

“Jokainen meistä on joskus vähän sekaisin. On tärkeää, että apua löytyy helposti, kun sitä tarvitsee, sanoo Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi seuran sivuilla.

Supersuosittu Sekasin-chat palaa

Nuorten mielenterveyttä tukeva Sekasin-chat jatkuu vuoden 2017 alussa. Chattia kokeiltiin viikon ajan toukokuussa 2016, ja se oli suurmenestys. Nuoret pitivät palvelusta, jossa sai käsitellä asioita luotettavien ihmisten kanssa – myös nimettömänä.

Chat oli auki melkein koko vuorokauden. Nuoret keskustelivat niin masennuksesta, yksinäisyydestä, itsetuhoisuudesta ja seksuaalisuudesta. Monet saivat neuvoja ja uskalsivat hakea jatko-apua, jos sille oli tarvetta.

Vuoden 2017 alusta alkaen chat tulee olemaan auki lähes 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Chat saadaan takaisin toimintaan Me-säätiön tuella.


AI MIKÄ SEKASIN-KAMPANJA?
Sekasin- chat luotiin ja käynnistettiin viime keväänä osana Sekasin-kampanjaa. Kampanjaa järjestivät niin Yle kuin useat järjestöt. Mukaan lähtivät myös monet Youtube-tähdet, jotka kertoivat aiheesta omasta näkökulmastaan ja jakoivat kokemuksiaan.

SEKASIN-CHAT AUKEAA TAMMIKUUSSA 2017


Entä jos keskusteluapua tarvitsee sitä ennen? Katso tästä auttavien puhelimien ja muiden chattien yhteystiedot.

Teksti: Pia-Leena Heikkilä
Kuva: Sosped-säätiö

 

Katso myös

Miss Gay Finland 2019: “Erilaisuus yhdistää meitä”

Vuoden 2019 Miss Gay Finland on Lotta Jäppinen, 28. Jäppinen haluaa rikkoa sateenkaari-ihmisyyteen, sukupuoleen, ulkonäköön ja mielenterveyteen liittyviä stereotypioita.