HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Kahden cowboyn välinen rakkaustarina


LGBT-elokuvien TOP5 – nro 2!

Hurman LGBT (LesboGayBiTrans) -elokuvateema jatkuu. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaavat elokuvat perustuvat usein tosielämään ja jakavat mielipiteitä. Toisena leffana hypätään Brokeback Mountainin kyytiin.

2. — Brokeback Mountain

Yksi nykypäivän tunnetuimmista LGBT-elokuvista on ehdottomasti Annie Proulxin kirjaan perustuva Brokeback Mountain. Leffa kuvaa kahden miehen, Ennis Del Marin (Heath Ledger) ja Jack Twistin (Jake Gyllenhaal), kiellettyjä tunteita toisiaan kohtaan. Tämä kahden cowboyn välinen rakkaustarina sijoittuu 1960 -luvun Yhdysvaltoihin ja liikuttaa paatuneintakin katsojaa. Elokuvan on ohjannut kiitelty Ang Lee. Vuonna 2005 julkaistu elokuva herätti sisältönsä vuoksi paljon keskustelua erityisesti Yhdysvalloissa, minkä vuoksi sitä ei esitetty useissa elokuvateattereissa ollenkaan. Elokuva menestyi kuitenkin hyvin. Se voitti mm. neljä Golden Globea ja kolme Oscaria. — Kaisa Vahteristo, 15v., Klaukkala


Brokeback Mountain leffajuliste / HURMA

Katso myös

”Vaikesta aiheista pitää tehdä elokuvia”

Joskus dokumenttielokuvan tekeminen voi olla pitkä ja kivinen tie. Who’s gonna love me now? -elokuva oli jäädä tekemättä, sillä dokumentin päähenkilöt eivät halunneet antaa sille lupaa. Lue miten elokuva lopulta syntyi ja miksi sen viesti on niin tärkeä.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.


KYSY HOMOLTA vastaa syyskuun kysymykseen!

Hurman huippusuosittu juttusarja Kysy Homolta on taas täällä! Syyskuussa kysytään,onko homo, jos on kerran harrastanut seksiä pojan kanssa.


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 5!

Viides ja viimeinen LGBT (LesboGayBiTrans) -teemainen elokuva käsittelee aihetta huumorin keinoin.


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 4!

Neljäs seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaava elokuva kuvaa uskonnollisten yhteisöjen tabuja homoseksuaalisuudesta.