HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Jonin tyyli


Tyylinurkkaus

Hurma tapasi muotibloggaaja Joni Niskasaaren. Lue mikä on Jonin paras muotivinkki.

Kuka olet ja mitä teet?

Joni Niskasaari on nimeni ja olen muotibloggaaja. One life, shop it -blogissani keskityn omaan tyyliini, vaatteiden tuunailuun sekä tietenkin elämäni tapahtumiin.


Miten kuvailisit tyyliäsi yhdellä sanalla? Miksi?

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sanaan monipuolinen. Minulla on persoonallinen tyyli ja pukeutujana olen muuntautumiskykyinen. Usein pukeudun fiilis-pohjalta. Jonain päivänä asuni on täynnä mitä ihmeellisimpiä yksityiskohtia, toisena päivänä ylläni on viimeiseen asti hiottu tyylikäs asukokonaisuus.


Kenen tyyliä ihailet?

En niinkään ihaile kenenkään yksittäisen ihmisen tyyliä vaan ylipäätään sellaisten ihmisten asennetta jotka rohkeasti pukeu-tuvat niin kuin haluavat. Saan inspiraatiota netissä selaillessani katumuotikuvia ja kaduilla kävellessäni.


Näkyykö seksuaalisuus jotenkin pukeutumisessasi?

Saattaahan se näkyä, mutta minua ei oikeastaan kiinnosta. Olen sitä mieltä, että monessa asiassa, myöskään pukeutumiseen liittyvissä, ei pitäisi olla mitään väliä sillä, mikä on pukeutujan seksuaalinen suuntautuminen. Usein mietin, että muuttuvatko ne joidenkin ihmisten mielestä “homohousut”, joita minä käytän jonkun muun yllä “heterohousuiksi”?  Henkilökohtaisesti en osta vaatteita sen takia, että ne olisivat mahdollisimman homomaisia tai väenvängällä massasta erottuvia. Ostan niitä siksi, että ne miellyttävät omaa silmääni ja sopivat tyyliini. Näin sen pitäisi mennäkin.


Mitä sanoisit niille nuorille, jotka eivät uskalla pukeutua niin kuin haluaisivat?

Tiedän, miltä teistä tuntuu. Minua on koulukiusattu todella rankasti pukeutumisestani. Mutta tiedättekö mitä? Se, että uskalsin olla oma itseni, oli elämäni paras päätös. Haluan kannustaa jokaista tekemään sen päätöksen pukeutumisen saralla. Antakaa mennä! Jos joku vaatekappale miellyttää silmäänne, pukekaa se päällenne. “Muoti on täynnä sääntöjä jotka on tehty rikottaviksi” on yksi motoistani muodin maailmassa. Tärkeintä on, että kantaa vaatteensa ylpeydellä ja hehkuu sitä iloa mitä ne itselleen tuottavat.


Mitä seksuaalioikeudet merkitsevät sinulle?

Maailmassa on virhe niin kauan kuin ihmiset eivät ole tasavertaisia seksuaalisuudestaan riippuen. Onneksi hyvää vauhtia ollaan menossa oikeaan suuntaan. Luonnollisesti jokainen ihminen on tasavertainen, on sitten hetero tai kuuluu seksuaalivähemmistöön. Siksi seksuaalioikeuksia on tärkeä ajaa ja saada niille näkyvyyttä yhteiskunnassa. 


+ Terveisiä maailman nuorille:

Paras asia minkä sinä voit antaa maailmalle olet sinä itse. Hymyile ja heiluta sateenkaarilippua korkealla, vaikket vähemmistöön itse kuuluisikaan. Muista myös, että sinulla on vain yksi elämä elettävänä, joten shoppaile juuri niitä vaatteita mitä itse haluat. ;)


Kurkkaa Jonin blogiin:

onelifeshopit.blogspot.fi

Katso myös

Onko seksipositiivisuus aina positiivista?

 Tässä blogikirjoituksessa Emmi Rantanen tarttuu seksipositiivisuuden käsitteeseen kriittisestä näkökulmasta: mistä se on peräisin, miten se heijastaa aikamme sosiaalista maailmaa ja kuinka se muokkaa käsitystämme seksistä?


Ansaitsemme rehellistä ja turvallista seksuaalikasvatusta!

Tällä viikolla vietetään Veckan Sex -teemaviikkoa, joka on Väestöliiton nuorisotyöryhmän järjestämä seksuaalikasvatusviikko. Konsepti on adoptoitu Suomeen muista Pohjoismaista. Veckan Sexin aikana olemme jo useana vuonna kiertäneet vetämässä seksuaalikasvatustuokioita peruskoululaisille. Me nuorisotyöryhmäläiset kampanjoimme Veckan Sexin aikana avoimen ja seksuaalisuuden moninaisuuden huomioivan seksuaalikasvatuksen puolesta myös Väestöliiton somekanavissa. Veckan Sexin kunniaksi muistelemme pieleen menneitä seksuaalikasvatustuokioita, jotka inspiroivat meitä jakamaan kanssanuorille tietoa seksuaalisuudesta hieman monipuolisemmin: 
 


Miss Gay Finland 2019: “Erilaisuus yhdistää meitä”

Vuoden 2019 Miss Gay Finland on Lotta Jäppinen, 28. Jäppinen haluaa rikkoa sateenkaari-ihmisyyteen, sukupuoleen, ulkonäköön ja mielenterveyteen liittyviä stereotypioita. 


Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Seksuaalisuus ei ole kilpailu

Kenellä meidän luokassa on suurimmat tissit ja kuka joutuu turvautumaan "dopingiin" toppaamalla varustustaan isommaksi? Kenelle on suurin muskeli ja tiukoin six-pack? Kuka teki mitäkin ensimmäisenä? Joskus voi tuntua siltä, että kaikesta kilpaillaan. Mutta onko siinä mitään järkeä? #MunTarina-juttusarjassa nuoret pohtivat seksuaalisuutta ja matkaansa aikuisuuteen. Tässä tarinassa ihmetellään ikuista tarvetta kilpailla kaikesta.