HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Ihania vauvoja ja inspiroivaa työtä – molempia kiitos!


Ihania vauvoja ja inspiroivaa työtä – molempia kiitos!

 

Kun multa kysytään unelmista, kerron, miten haluaisin jonain päivänä olla äiti. Tutustua pieniin ihmisiin, opettaa niille maailman siisteistä jutuista ja oppia niiltä itse vielä enemmän.

 

Kun multa kysytään tavoitteista työelämän suhteen, en osaa vastata yhtä selkeästi yhdellä lauseella. Heitän ilmaan mahdollisuuden perustaa joskus oma firma, ja samaan hengenvetoon pohdin, jos joku ystävistäni alkaisi ratkaistaa sopivaa maailman haastetta oman yrityksensä kautta ja lähtisin siihen mukaan. Haaveilen jostain, mistä innostua päivittäin ja joka samalla mahdollistaisi kaiken muun.

 

Lapset ja työ eivät ole itsestäänselvyyksiä, mutta parhaimmillaan kumpikin antaa elämään valtavasti merkitystä ja iloa. Kuitenkin työn ja perheen yhteensovittaminen vaikuttaa olevan helpommin sanottu kuin tehty.

 

Mielenkiintoinen ja haastava työ vaatii venymään, mutta aika moni vanhempi kuvailee lapsiaan elämänsä parhaaksi asiaksi, joiden eteen halutaan yhtä lailla venyä. Jos työ valtaa tunteja vapaa-ajasta ja unesta, lapsen lisääminen yhtälöön ei helpota tilannetta. Kun pieni yritys palkkaa uuden työntekijän, tämän mahdollinen tuleva vauva luo taloudellisen riskin työnantajalle, minkä yhtenä seurauksena on, että edelleen todennäköisin pätkätyöläinen on nuori, korkeastikoulutettu nainen. Meillä Suomessa jopa 70% vanhemmuuden kustannuksista korvataan työnantajalle, mutta silti yritykselle jäävä osa saattaa olla merkittävä, erityisesti startupille tai pienyrittäjälle. Riippumatta siitä, onko tulevaisuuden työnantajani minä itse, ystäväni vai satunnainen yritys, jonka parasta työntekijänä tahdon, ajatus oman vanhemmaksi tuloni aiheuttamista taloudellisista murheista tuntuu ikävältä. Lapset ovat ihania, enkä haluaisi niiden missään kontekstissa tulevan koetuksi minkäänlaisena ongelmana.

 

Edelleen, vuonna 2019, äitiysvapaa on 105 arkipäivää ja isyysvapaa vain 54. Isille annetaan lyhyempi aika nauttia ajasta lasten kanssa kotona ja toisaalta lukujen epäsuhta pitää naisten palkkakehityksen ja uralla etenemisen yhä miehistä jäljessä. Olisi jo aika mahdollistaa tasapuolinen vanhemmuus kaikille sukupuolille ja jakaa vanhemmuudesta syntyvät kustannukset niin, ettei yksittäisen yrityksen tarvitsisi murehtia perheestä haaveilevan hyvän työntekijän palkkaamisesta.

 

Keinoja perheystävällisemmän työelämän luomiseksi on: Ruotsissa vanhemmuuden kustannukset yritykselle maksetaan vanhemmuusrahastosta, jota kartuttavat tuloveron kautta sekä työntekijät että työnantajat, ja valtio maksaa osan erotuksesta, jota rahasto ei kata. Näin vanhemmuuden kustannukset maksetaan kollektiivisemmin ja yksittäisen yrityksen riski on pienempi. Ruotsissa vanhempainvapaapäiviä ei ole pakko pitää putkeen ja perhevapaat ovat joustavammat ja sukupuolten kesken tasapuolisemmat. Malli ei välttämättä ole sellaisenaan sovellettavissa Suomeen, mutta tietyssä määrin siitä voisi hakea inspiraatiota, kuinka parantaa järjestelmää meilläkin. Joustavat perhevapaat ja joustava työelämä kannustavat perheen ja työn yhdistämiseen, töihin palaamiseen ja tukevat lasten parasta.

 

Suomalainen yhteiskunta kannustaa naista tekemään kahden- ja kolmenkymmenen ikävuoden välillä melko monta isoa asiaa – moni saa opiskelupaikan, opiskelee ja aloittaa työelämänsä samaan aikaan, kun biologiset tekijät puoltavat perheen perustamista, jota edesauttaa sopivan kumppanin löytäminen ja vakaan toimeentulo kehittäminen. Ehdotettua tekemistä kolmannelle vuosikymmenelle siis olisi. Toisaalta vaihtoehtoja ja valintoja riittää ja erilaisia elämäntilanteita on lukemattomia. On niin lapsen, vanhempien kuin yhteiskunnankin etu, että työt antavat vapautta tehdä itselle sopivia valintoja ja joustavat tilanteiden mukaan.

 

Ideaalitilanteessa työelämä sekä mahdollistaa tavoitteellisen asenteen työhön että antaa arvoa lapsille - elämän mahdollisesti yhdelle suurimmista merkityksistä ja ilonaiheista. Työnteosta hyötyvät niin yhteiskunta kuin ihminen itsekin ja samoin vauvat ovat paitsi yhteinen etu, niin myös todella ihania.   

 

 

 

Käytettyjä lähteitä:

https://yle.fi/uutiset/3-6663638

https://sosiaalivakuutus.fi/perhevapaa-kustannukset/

https://tem.fi/aitiys-isyys

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/tuleeko_aiti_kalliiksi_tyonantajalle_

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsin-malli-uudistuksia-joista-suomessa-vasta-uneksitaan/4810a17c-414e-3743-a82e-e5bf52997d74

https://www.oph.fi/download/176638_vaikuttava_varhaiskasvatus.pdf

https://yle.fi/uutiset/3-6693948

 


Tua Videman - Kirjoittaja on 21-vuotias teekkari, joka jonain päivänä tekee työtä, joka pelastaa maailman mutta ehtii kuitenkin kotiin ennen iltasatuaikaa.