HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Hyväksy minut


LGBT-elokuvien TOP5 — nro 4!

Neljäs seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kuvaava elokuva kuvaa uskonnollisten yhteisöjen tabuja homoseksuaalisuudesta.

4. — Prayers for Bobby (suom. Hyväksy minut)

Griffithien uskovaisen amerikkalaisperheen arki muuttuu täysin, kun teini-ikäisen Bobby-pojan (Henry Czenry) homoseksuaalisuus paljastuu hänen vanhemmilleen. Hänen äitinsä Mary (Sigourney Weaver) ei kestä tietoa homopojasta ja yrittää pitkään eheyttää ja korjata täysin tervettä poikaansa. Lopulta masentunut Bobby päätyy epätoivoiseen ratkaisuun, jonka jälkeen kaikki kääntyi päälaelleen. Yhdysvaltalainen elokuva ilmestyi vuonna 2009. Se perustuu tositarinaan ja siitä Leroy F. Aaronsin kirjoittamaan teokseen Prayers for Bobby: A Mother’s Coming to Terms with the Suicide of Her Gay Son. — Kaisa Vahteristo, 15v., Klaukkala


Prayers for Bobby leffajuliste

Katso myös

Ugandalainen Angela joutui pakenemaan, koska on lesbo

"Sekä viranomaiset, oikeuslaitos että paikalliset jengit vainosivat ja ahdistelivat minua sen takia, että kuulun seksuaalivähemmistöön."


KYSY HOMOLTA vastaa marraskuun kysymykseen!

"Pidemmän päälle kaapissa voi tulla vähän tylsää. Suosittelen nettiyhteyttä."

Hurmalehden suosittu Kysy homolta –palsta vastaa nuorten kysymyksiin. Tällä kertaa puhutaan kaapista ulos tulemisesta.


Maailmanpankki sai neuvonanantajan homo- ja transkysymyksiin

Hurma onnittelee! Maailmanpankki on nimittänyt historiansa ensimmäisen neuvonantajan, jonka erikoisalana ovat seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset. Tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (hlbti) huomioimista pankin työssä.


”Vaikesta aiheista pitää tehdä elokuvia”

Joskus dokumenttielokuvan tekeminen voi olla pitkä ja kivinen tie. Who’s gonna love me now? -elokuva oli jäädä tekemättä, sillä dokumentin päähenkilöt eivät halunneet antaa sille lupaa. Lue miten elokuva lopulta syntyi ja miksi sen viesti on niin tärkeä.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.