HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

HURMA onnittelee Maailmanpankkia!!


Maailmanpankki sai neuvonanantajan homo- ja transkysymyksiin

Hurma onnittelee! Maailmanpankki on nimittänyt historiansa ensimmäisen neuvonantajan, jonka erikoisalana ovat seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin liittyvät kysymykset. Tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (hlbti) huomioimista pankin työssä.

Neuvonantajaksi valittu Clifton Cortez on aiemmin työskennellyt muun muassa terveyteen, hiviin ja kestävään kehitykseen liittyvien asioiden parissa YK:n kehitysohjelmassa UNDP:ssä sekä Yhdysvaltain kehitysapuvirastossa Usaidissa.

Maailmanpankin mukaan tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnän taloudellisista vaikutuksista on liian vähän tietoa. Nyt aiheesta on aloitettu tiedonkeruu.

"Minkä tahansa ryhmän syrjintä ei ole vain moraalisesti väärin, vaan se on myös kestävä, tasapainoisen ja inklusiivisen talouskasvun tiellä", toteaa Maailmanpankin pääjohtaja Jim Yong Kim tiedotteessa.

Myös muut suuret kansainväliset toimijat ovat viime aikoina lisänneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet asialistalleen. YK päätti viime kesänä ensimmäisen riippumattoman asiantuntijan nimittämisestä hlbti-oikeuksien edistämiseksi, ja viime kuussa tehtävään valittiin kansainvälisen lain professori Vitit Muntarbhorn.

Viime viikolla Usaid puolestaan ilmoitti uudesta politiikasta, jonka mukaan sen alihankkijat eivät saa harjoittaa rotuun, uskontoon, vammaan, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää. Näin alihankkijat eivät voi esimerkiksi kieltäytyä yhteistyöstä hlbti-oikeuksien puolesta kampanjoivien kumppanien kanssa.

Lähde: Maailma.net

Katso myös

Ugandalainen Angela joutui pakenemaan, koska on lesbo

"Sekä viranomaiset, oikeuslaitos että paikalliset jengit vainosivat ja ahdistelivat minua sen takia, että kuulun seksuaalivähemmistöön."


KYSY HOMOLTA vastaa marraskuun kysymykseen!

"Pidemmän päälle kaapissa voi tulla vähän tylsää. Suosittelen nettiyhteyttä."

Hurmalehden suosittu Kysy homolta –palsta vastaa nuorten kysymyksiin. Tällä kertaa puhutaan kaapista ulos tulemisesta.


Sirkusfriikkien aika on ohi

Väestöliiton ja Rakkautta&Anarkiaa-elokuvafestivaalin yhdessä työstämä Kenelle seksi kuuluu?-teemaviikko huipentui 23.9. Savoy-teatterissa pidettyyn seminaariin. Hurman oma toimittaja Pia-Leena Heikkilä kokosi yhteen päivän viiltävimmät kiteytykset.


Kielletty rakkaus ja puuttuva rohkeus

Rakastuminen on usein ihanaa, pakahduttavaa ja kuumottavaa. Mutta joskus se voi myös olla piinallisen pistävää ja häiritsevää. Entä jos ei uskalla näyttää tunteitaan? Entä jos rakkaudenkohde onkin samaa sukupuolta? Tässä #MunTarinassa punnitaan mihin rohkeus riittää.


Miltä syrjintä tuntuu?

Syrjintä pysäyttää. Se lamauttaa ja rajoittaa normaalia elämää. 17.5. vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää (IDAHOT; International Day Against Homophobia and Transphobia), jolloin tuodaan esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamaa syrjintää ja kamppailua sitä vastaan.