HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.

-Kun olin 20-vuotias, menin Yhdysvalloissa elokuvateatteriin. Kyseessä oli romanttinen komedia, jonka pääparina oli kaikeksi yllätyksekseni kaksi miestä. En ollut koskaan aiemmin tajunnut, miten hyvältä voi tuntua nähdä sellaista valkokankaalla, kansanedustaja Jani Toivola sanoo.

Toivola on mukana Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla, joka järjestetään jo 29. kertaa peräkkäin 15-25.9.2016 Helsingissä. Kulttimaineen saavuttaneella festivaalilla on totuttu näkemään monipuolista, kansainvälistä ja myös kotimaista ohjelmistoa.

-Tänä vuonna olen mukana Väestöliiton Kenelle seksi kuuluu? -elokuvasarjan teemaviikolla, jossa käsitellään seksuaalisuuden monimuotoisuutta. Teeman tarkoituksena on tuoda esiin sellaisia ihmissuhteita, jotka eivät välttämättä ole niitä kaikkein tavanomaisimpia, Toivola tiivistää.

Kenelle seksi kuuluu? -sarjassa (19. - 23.9.) pääsee näkemään elokuvia niin vammaisten, nuorten kuin sukupuolivähemmistöjenkin näkökulmasta. Lisäksi Väestöliitto järjestää keskustelutilaisuuksia elokuvien yhteydessä.

-Kuka on näkyvä? Kuka on piilossa? Kuka joutuu kantamaan häpeää? Miten kapeat tai laveat ihmiskäsitykset vaikuttavat jokapäiväisiin elämiimme? Näihin kiinnostaviin kysymyksiin pureudutaan sekä keskusteluissa että elokuvissa, Toivola sanoo.

 

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalista löytyy lisätietoa virallisilta sivuilta: http://hiff.fi/
Kenelle seksi kuuluu? -teemaviikon ohjelman löydät Väestöliiton sivuilta ja tapahtuman facebook-sivuilta.

Seuraa somessa #hiff2016 ja #oikeusseksiin

 


Teksti: Pia-Leena Heikkilä

Katso myös

Hurman uudet tuulet

Hurmassa puhaltaa nyt uudet tuulet, nimittäin päätoimittajan on aika vaihtua! Uusi vuosi startataan uuden päätoimittajan mietteillä seksuaalioikeuksista ja niiden toteutumisesta. 


Onko seksipositiivisuus aina positiivista?

 Tässä blogikirjoituksessa Emmi Rantanen tarttuu seksipositiivisuuden käsitteeseen kriittisestä näkökulmasta: mistä se on peräisin, miten se heijastaa aikamme sosiaalista maailmaa ja kuinka se muokkaa käsitystämme seksistä?


Hyväksyykö Suomi ihmisoikeuksien polkemisen?

"Huolestuttavaa on myös se, että Euroopan unionilla ei ole työkaluja ihmisoikeuksia rikkovien maiden rajoittamiseen tai rikkomuksiin puuttumiseen." Iida Yliannala pohtii blogissa, miten voisimme puuttua yhteisten eurooppalaisten arvojen, kuten tasa-arvon ja ihmisoikeuksien alasajoon.


Minulla on ollut useita ekoja kertoja – eli siis uusia kertoja

Miksi ajattelemme usein, että eka kerta on erityinen pelkästään naisoletetuille ja että se tapahtuu vain kerran elämässä?


Miss Gay Finland 2019: “Erilaisuus yhdistää meitä”

Vuoden 2019 Miss Gay Finland on Lotta Jäppinen, 28. Jäppinen haluaa rikkoa sateenkaari-ihmisyyteen, sukupuoleen, ulkonäköön ja mielenterveyteen liittyviä stereotypioita.