HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Älä vertaa itseäsi muihin!


Youtube-tähti Soikku: "Älä vertaa itseäsi muihin"

Sonja ”Soikku” on suomalainen YouTube-videobloggaaja. Hän lähetti terveisensä Hurman lukijoille ja vastasi muutaamaan kinkkiseen kysymykseen.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla

Pieni, päättäväinen, hymyilevä


Jos voisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

Sen, että kaikki ihmiset näkisivät toisensa tasavertaisina rotuun, ikään, sukupuoleen yms. katsomatta.


Yksi seksuaalioikeus on oikeus yksityisyyteen. Miten huolehdit yksityisyydestäsi samalla kun vloggaat? Mitä kannattaa postata ja mitä ei?

Ennen kun postaat kuviaan nettiin, kannattaa miettiä pystyisitkö näyttämään kuvan esimerkiksi omalle isovanhemmallesi. Jos se tuntuu kiusalliselta, niin luultavasti et halua laittaa kuvaa täysin julkiseksi. Mun omia kuvia löytyy pitkin nettiä muiden photoshoppaamina, joten siitä olen oppinut, että kuvia ei välttämättä saa koskaan pois netistä. Siksi on todella tärkeää miettiä mitä sinne laittaa.


Oletko saanut mielestäsi koulussa tarpeeksi seksuaalikasvatusta?

Olen saanut, mutta kun tarkemmin ajattelen, niin ei meille juurikaan puhuttu erilaisista seksuaalivähemmistöistä. Olen kuitenkin tutustunut monenlaisiin ihmisiin ja sitä kautta avartanut maailmankuvaani.


Mitä vinkkejä sanoisit nuorelle, joka ei uskalla olla oma itsensä?

Älä vertaa itseäsi muihin. Mä oon ainakin iloinen siitä, että maailmassa ei ole toista samanlaista Soikkua. Kukaan ei voi koskaan olla sinä, joten kannattaa olla oma itsensä mieluummin kuin tavoitella jotain mitä ei oikeasti halua.


Tyylisi kulmakivet

Avoimuus tulevaisuudelle - Ei ikinä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja en jaksa turhaan stressata huomisesta.

Itsensä kehittäminen - en halua verrata itseäni muihin tubettajiin, vaan keskittyä omiin vahvuuksiini ja mahdollisuuksiini kehittyä.

Hymy - Hymyilyä kannattaa harjoitella, se ihan oikeasti toimii.


Terveiset Hurman lukijoille

Olkaa omia ihania itsejänne! Ihanaa kesää :)

Katso myös

Ei-toivottu raskaus paljasti seksuaalisen vapauteni rajat

Parisuhteen ulkopuolisesta seksistä voi tulla raskaaksi siinä missä parisuhdeseksistäkin. Abortin tekeminen tuntuu kuitenkin olevan sosiaalisesti hyväksyttävämpää, kun kuvioissa on pysyvä kumppani. Sinkun abortti on kuin ”huonon naisen” merkki, vaikka naisilla pitäisi olla oikeus vapaaseen seksielämään siinä missä miehilläkin. Se, että on tehnyt abortin, ei kerro ihmisestä mitään.


Seksuaalisuus ei ole kilpailu

Kenellä meidän luokassa on suurimmat tissit ja kuka joutuu turvautumaan "dopingiin" toppaamalla varustustaan isommaksi? Kenelle on suurin muskeli ja tiukoin six-pack? Kuka teki mitäkin ensimmäisenä? Joskus voi tuntua siltä, että kaikesta kilpaillaan. Mutta onko siinä mitään järkeä? #MunTarina-juttusarjassa nuoret pohtivat seksuaalisuutta ja matkaansa aikuisuuteen. Tässä tarinassa ihmetellään ikuista tarvetta kilpailla kaikesta.


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.


Kielletty rakkaus ja puuttuva rohkeus

Rakastuminen on usein ihanaa, pakahduttavaa ja kuumottavaa. Mutta joskus se voi myös olla piinallisen pistävää ja häiritsevää. Entä jos ei uskalla näyttää tunteitaan? Entä jos rakkaudenkohde onkin samaa sukupuolta? Tässä #MunTarinassa punnitaan mihin rohkeus riittää.


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.