HURMA on lehti seksuaalioikeuksista

Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta


Elokuvalla on valtava voima näyttää moninaisuutta

Väestöliitto ja Hurmalehti ovat menossa mukana Suomen elokuvatapahtumien ykkösessä, Rakkautta&Anarkiaa-festareilla. Kinopalatsissa 1.9. järjestetyssä pressitilaisuudessa myös kansanedustaja Jani Toivola kommentoi yhteistyössä syntynyttä Kenelle seksi kuuluu- teemaviikon ohjelmaa.

-Kun olin 20-vuotias, menin Yhdysvalloissa elokuvateatteriin. Kyseessä oli romanttinen komedia, jonka pääparina oli kaikeksi yllätyksekseni kaksi miestä. En ollut koskaan aiemmin tajunnut, miten hyvältä voi tuntua nähdä sellaista valkokankaalla, kansanedustaja Jani Toivola sanoo.

Toivola on mukana Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla, joka järjestetään jo 29. kertaa peräkkäin 15-25.9.2016 Helsingissä. Kulttimaineen saavuttaneella festivaalilla on totuttu näkemään monipuolista, kansainvälistä ja myös kotimaista ohjelmistoa.

-Tänä vuonna olen mukana Väestöliiton Kenelle seksi kuuluu? -elokuvasarjan teemaviikolla, jossa käsitellään seksuaalisuuden monimuotoisuutta. Teeman tarkoituksena on tuoda esiin sellaisia ihmissuhteita, jotka eivät välttämättä ole niitä kaikkein tavanomaisimpia, Toivola tiivistää.

Kenelle seksi kuuluu? -sarjassa (19. - 23.9.) pääsee näkemään elokuvia niin vammaisten, nuorten kuin sukupuolivähemmistöjenkin näkökulmasta. Lisäksi Väestöliitto järjestää keskustelutilaisuuksia elokuvien yhteydessä.

-Kuka on näkyvä? Kuka on piilossa? Kuka joutuu kantamaan häpeää? Miten kapeat tai laveat ihmiskäsitykset vaikuttavat jokapäiväisiin elämiimme? Näihin kiinnostaviin kysymyksiin pureudutaan sekä keskusteluissa että elokuvissa, Toivola sanoo.

 

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalista löytyy lisätietoa virallisilta sivuilta: http://hiff.fi/
Kenelle seksi kuuluu? -teemaviikon ohjelman löydät Väestöliiton sivuilta ja tapahtuman facebook-sivuilta.

Seuraa somessa #hiff2016 ja #oikeusseksiin

 


Teksti: Pia-Leena Heikkilä

Katso myös

10-vuotiaat tytöt muuttavat maailman. Lue miten ja miksi.

YK:n väestörahaston uusin raportti tilattavissa nyt!


KYSY HOMOLTA vastaa lokakuun kysymykseen!

Petteri vastaa lokauun kysymykseen! Tällä kertaa huolestunut äiti haluaa tietää, miten mahdollinen lesbous tulee vaikuttamaan hänen tyttärensä elämään.
 


Abortti on ihmisoikeus

Tänään vaaditaan kaikille naisille oikeutta turvalliseen aborttiin!

Vuosittain kymmenet tuhannet naiset vammautuvat ja kuolevat jouduttuaan turvautumaan vaaralliseen aborttiin. Tämä uhkaa tyttöjen ja naisten terveyttä ja rikkoo  heidän ihmisoikeuksiaan.


Sirkusfriikkien aika on ohi

Väestöliiton ja Rakkautta&Anarkiaa-elokuvafestivaalin yhdessä työstämä Kenelle seksi kuuluu?-teemaviikko huipentui 23.9. Savoy-teatterissa pidettyyn seminaariin. Hurman oma toimittaja Pia-Leena Heikkilä kokosi yhteen päivän viiltävimmät kiteytykset.


Hurman toimittaja tapasi feministi Maryan Abdulkarimin

Maryan Abdulkarim on sanojensa mukaan musta feministi ja yleissäätäjä. Käyntikortissaan hän esittelee itsensä yhdenvertaisuuskonsultiksi.